Verkeersregelaar

BLER - Landgraaf - Verkeersregelaar
Wij bieden de volgende mogelijkheden m.b.t. de opleiding verkeersregelaar:
 
- Opleiding bevoegd (beroeps) verkeersregelaar:
Deze opleiding bestaat uit 4 uur theorie en 6 uur praktijk. 
 
Bevoegdheid:  
Een bevoegd verkeersregelaar is een persoon, ouder dan 18 jaar, die beschikt over een gedegen opleiding. Deze verkeersregelaars worden aangesteld door de korpschef/burgemeester van de te werk gestelde regio. 
Verkeersregelaars worden ingezet wanneer het verkeer bij een activiteit in goede banen geleid moet worden om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. Kortom wanneer verkeersaanwijzigingen gegeven moeten worden tijdens bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, ongevallen en uitgevallen verkeersinstallatie's.
 
Een weggebruiker is verplicht aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Als dat niet gebeurt, zal de verkeersregelaar direct aangifte doen bij de politie. Een weggebruiker die de aanwijzing van een verkeersregelaar negeert, is dus strafbaar. Het Hesje van de verkeersregelaar bestaat uit een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant, op de voorkant en de achterkant staat een driehoek afgebeeld van grijs reflecterend materiaal.  
 
- Opleiding evenement verkeersregelaar:
 Deze opleiding bestaat uit 6 uur theorie.
 
Bevoegdheid:
Een evenementen verkeersregelaar is een persoon, ouder dan 16 jaar, die bij evenementen eenvoudige verkeersregelende taken verricht ter ontlasting van bijv. de politie. Verkeersregelaars zijn noodzakelijk als tijdens een evenement gebruik gemaakt wordt van de openbare wegen.
Verkeersregelaars worden ingezet wanneer het verkeer bij een evenement in goede banen geleid moet worden om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. Kortom wanneer stop- en oprijtekens gegeven moeten worden tijdens bijvoorbeeld optochten, wielerwedstrijden, of andere evenementen waar veel mensen met de auto op af komen.
Een weggebruiker is verplicht aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. 
Het hesje van de verkeersregelaar bestaat uit een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant, op de voorkant en de achterkant staat een driehoek afgebeeld van grijs reflecterend materiaal.
 
Er zijn geen herhalingslessen nodig om deze certificaten geldig te houden.
 
 
Wenst u meer informatie over deze opleiding neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Per telefoon 045-5423880, of per email info@bler.nl
BLER, Baanstraat 148, 6372 AJ Landgraaf, Ligging, Tel.: 045-5423880, Fax: 045-5331084, info@bler.nl